Nieuws

Vergunning voor netaansluiting

23-02-2024 | Zonneparken
Vergunning voor netaansluiting

Op 3 november 2023 is de omgevingsvergunning ingediend voor zonnepark Betuwelijn in Hardinxveld-Giessendam. Dit betekent dat de aanvraag bij de afdeling vergunningen van de gemeente ligt. De gemeente is nu bezig om de vergunningsaanvraag te beoordelen. Dit doen ze door adviezen in te winnen van verschillende stakeholders, zoals de Veiligheidsregio, Omgevingsdienst en ProRail.  

Om het zonnepark aan te kunnen sluiten, hebben we bij netbeheerder Stedin een aansluiting aangevraagd en die is goedgekeurd. Ook heeft het waterschap een watervergunning afgegeven. Dit betekent bijvoorbeeld dat we de natuurvriendelijke poelen die in het ontwerp zijn meegenomen, mogen aanleggen.  
Als alle adviezen binnen zijn en zich geen belemmeringen voordoen, wordt de vergunningsaanvraag voorgelegd aan de gemeenteraad. Die zal zich hier in april over gaan buigen. 

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam werken coöperatie Drechtse Energie, Novar en grondeigenaren Diana en Teus de Wit samen aan de ontwikkeling van Zonnepark Betuwelijn. De locatie ligt tussen de Giessendamse Tiendweg, Zwijnskade, Polderweg en Betuwelijn. Het park zal jaarlijks 4.000 huishoudens van duurzaam opgewekte stroom voorzien, waarmee de gemeente een belangrijke stap zet om te verduurzamen.
Via Drechtse Energie kan de omgeving financieel participeren in Zonnepark Betuwelijn. Ben je geïnteresseerd om mee te doen en heb je je  nog niet aangemeld, dan kan dat via zonneparken.  Aanmelding is vrijblijvend, je zit nog nergens aan vast. Heb je nog vragen over het project, stuur dan een mail naar dit mailadres: zonneparkbetuwelijn@drechtseenergie.nl. Meer informatie staat op de projectpagina van Drechtsteden Energie; https://denkmee.drechtstedenenergie.nl/denkmee/projects/11163.