Nieuws

Verkenning zonne-energie in Kijfhoek

12-06-2022 | Zonneparken
Verkenning zonne-energie in Kijfhoek

De energievoorziening in Nederland moet verduurzaamd worden. In de Drechtsteden hebben de 7 gemeenten, de 2 waterschappen en de provincie gezamenlijk de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 opgesteld. Hierin staat omschreven hoe de gemeenten duurzame energie op gaan wekken om in 2050 energieneutraal te zijn. Samen met burgers en belanghebbenden is vervolgens in de Drechtsteden een viertal uitwerkingsgebieden vastgesteld (gebieden waarin de grootschalige opwek van zonne-energie mogelijk is). Binnen de gemeente Zwijndrecht ligt het uitwerkingsgebied Kijfhoek.  

22 juni informatieavond 
Burgerco√∂peratie Drechtse Energie, Solarfields en Eneco hebben de handen ineengeslagen om samen met de omgeving de mogelijkheden voor een zonnepark te onderzoeken. Op 22 juni van 19.00 - 21.00 uur is de eerste informatieavond in Florensis, Langeweg 77-85 in Hendrik-Ido-Ambacht. Wij vragen iedereen zich vooraf aan te melden via zonneparkkijfhoek@drechtseenergie.nl. 

Programma  
Tijdens de bijeenkomst vertelt Jacqueline van Dongen (wethouder van de gemeente Zwijndrecht met de portefeuilles Energietransitie en Ruimtelijke Ordening) meer over het regionaal doorlopen proces, de gemaakte afspraken en het aangewezen uitwerkingsgebied. Er zijn verschillende kraampjes, waar uitleg gegeven wordt over het initiatief, de huidige status, participatie en de vervolgstappen.

Meer informatie
Inwoners die meer willen weten kunnen terecht op
https://denkmee.drechtstedenenergie.nl/denkmee/projects/11156.  
Na afloop van de bijeenkomst worden hierop de veel gestelde vragen en antwoorden geplaatst.